Finans Securities vrea sa isi schimbe numele in Vienna Investment Trust

Data publicarii: 19-05-2007 | Finante-Banci

Societatea de servicii de investitii financiare (SSIF) Finans Securities vrea sa isi schimbe numele in SSIF Vienna Investment Trust, ca urmare a achizitionarii de catre compania austriaca a pachetului de 98,5% detinut anterior de Finansbank, a spus directorul Finans Securities.

Actionarii SSIF Finans Securities sunt convocati pe 26 iunie sa hotarasca schimbarea numelui societatii si a componentei consiliului de administratie al acesteia.

"Am devenit parte a grupului Vienna Investment Trust din care fac parte si alte companii, precum Vienna Asset Management", a declarat directorul general al Finans Securities, Adrian Simionescu. Vienna Investment Trust a cumparat pachetul de 98,5% detinut anterior de Finansbank, dar Simionescu nu a dorit sa faca publica valoarea achizitiei.

Directorul general al Finans Securities a precizat ca actionarii vor hotari numirea noilor membri ai consiliului de administratie, iar ulterior acestia vor avea nevoie de aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

"Au fost mai multe propuneri, dar schimbarea consiliului de administratie este fireasca odata cu intrarea noului actionar in companie. In plus, mandatul celor vechi expira", a mai spus Simionescu.

De asemenea, actionarii Finans Securities urmeaza sa hotarasca la sfarsitul lunii iunie si modificarea actului constitutiv al societatii. Astfel, unele paragrafe urmeaza sa fie reformulate, conform cerintelor regulamentului CNVM, prin introducerea unor prevederi mai largi referitor la obiectul de activitate al companiei, a explicat Simionescu. El a mentionat ca societatea ar urma sa realizeze si tranzactii in marja de la inceputul lunii iulie.

In prezent, presedintele consiliului de administratie al Finans Securities este Omer Tetik (vicepresedinte al Credit Europe Bank - fosta Finansbank Romania), iar Tamer Ozatakul (presedintele Credit Europe Bank) si Adrian Simionescu sunt membri.

NewsIn