Intretinera unei proprietati de lux ar putea costa milioane de euro
Data publicarii: 19-05-2007 | ImobiliareLuxul nu mai este o forma de a te diferentia de ceilalti, ci de a-ti demonstra apartenenta la un grup. Posesiunile foarte confortabile, precum si imprejurimile deosebite nu mai sunt suficiente. Luxul trebuie sa inoveze in permanenta, sa ofere un pachet complet spre a satisface nu numai nevoile cumparatorilor, ci si orgoliul inerent unei asemenea investitii, sunt de parere reprezentantii companiei de consultanta imobiliara Regatta. Tot acestia spun ca pentru a detine o astfel de proprietate trebuie sa platesti sute de mii si chiar milioane de euro.
Piata imobiliara de lux este supusa schimbarii. Locatia ultracentrala si suprafetele mari nu mai reprezinta singurele repere de incadrare in aceasta categorie.
"Oamenii cu venituri foarte mari, atat cetateni romani, cat si straini sunt interesati de achizitionarea unor proprietati de lux, vile cu valori de unu si peste un milion de euro. De obicei sunt persoane care au depasit varsta de 50 de ani, insa pot fi si mai tineri daca fac achizitia in scop de investitii. Aceste persoane, indiferent de varsta, doresc standarde inalte, fie pentru propriul confort, fie pentru a-si sustine imaginea. Sunt oameni care au pretentii foarte mari si nu se grabesc sa cumpere, preferand sa analizeze atent inainte fiecare oferta," sustine Sorin Lacusta, director proiecte rezidentiale, Regatta.
Proprietatea trebuie sa beneficieze in primul rind de o locatie foarte buna si de vecinatati pe masura. Aceste lucruri se stiu deja. Acum, finisajele de top si suprafetele foarte mari atarna tot mai greu in compararea ofertelor.
"Vanzarea unei asemenea proprietati nu se face ultra rapid. Sunt necesare cel putin trei luni de promovare pentru obtinerea unui pret realist. Daca proprietarul doreste sa vanda o vila de lux este recomandabil sa nu o vanda imediat, deoarece exista riscul ca aceasta sa fie cautata de oportunisti, fara a i se aprecia valoarea reala," mai spune Sorin Lacusta, director proiecte rezidentiale, Regatta.
Cat priveste negocierile, acestea dureaza circa doua saptamani. Preturile proprietatilor de lux din Capitala sunt comparabile cu cele din zona europeana si est-europeana. Totusi, la noi, inca sunt subapreciate cladirile in locatii deosebite, cu valoare arhitecturala sau istorica.
Penthouse-urile sunt alte proprietati de lux, extrem de ravnite pe piata bucuresteana actuala. Potrivit studiilor de piata, majoritatea proiectelor noi includ penthouse-uri. Asta pentru ca s-a constatat o cerere considerabila pentru acest tip de apartamente cu terase mari si vedere panoramica.
Locatia, suprafata, facilitatile si standardul locuirii sunt principalele elemente de stabilire a pretului. La modul general, metrul patrat construit poate costa de la 1.200 de euro, pana la 4.000 de euro. Asta face ca un penthouse din Capitala sa se vanda in prezent cu preturi pornind de la 500.000 de euro si pana la 2 milioane de euro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri