Invata sa fii manager!

Data publicarii: 21-05-2007 | HR/Cariere

Specialista Anda Racsa sustine ca tot mai multe persoane apeleaza la training pentru a invata cum sa fie sefi mai buni. Anda Racsa, manager al firmei ABC Training Consulting, a observat ca, fata de anii '90, romanii sunt mult mai preocupati atat de dezvoltarea personala, cat si de cea a partenerilor cu care lucreaza, noteaza Evenimentul Zilei. "Sunt mult mai atenti atunci cand isi aleg, de exemplu, un sef de departament", spune ea. Experta in traininguri considera ca principalul lucru pe care il au de invatat managerii romani este delegarea.

EVZ: Ce vor sa invete romanii in ultima vreme?

Anda Racsa: Sunt solicitate cursurile de comunicare, de leadership. Se inregistreaza un interes crescut pentru imbunatatirea comunicarii manageriale, dar si pentru cursurile de specialitate - de vanzari, de negociere. Vin din urma programele de management financiar si cele de managementul afacerii. Romanii vor sa invete cum sa fie sefi mai buni.

Patroni cu profilul muncitorului

Cine vine la cursurile de managementul afacerii?

Sunt si tineri, si mai putini tineri. E o paleta larga de manageri, din toate nivelurile si domeniile - IT, constructii, financiar, asigurari, bancar, publicitate, servicii. Ma bucura mult ca apeleaza la noi firme care sunt deschise doar de cativa ani.

Avem cursanti trimisi de sefi sa participe la programe. Cu acestia lucram foarte atent pentru a reusi sa-i implicam. Incercam sa-i facem sa constientizeze ca, daca firma i-a trimis la curs, inseamna ca are incredere in ei. Si, daca tot sunt la curs, de ce sa nu profite?

Pe de alta parte, sunt si oameni care-si platesc singuri cursurile, fiind extrem de dornici sa invete pentru a-si duce afacerea tot mai sus. Am avut la ore si manageri cu 30 de ani de experienta. Unii au avut surpriza sa constate ca au profilul muncitorului. De ce? Pentru ca nu stiu sa delege.

Integral in Evenimentul Zilei