Rompetrol a scumpit benzina cu trei bani/litru, incepand de luni

Data publicarii: 21-05-2007 | Auto

Pretul benzinelor comercializate in reteaua de benzinarii Rompetrol au crescut cu trei bani pe litru, in timp ce pretul motorinelor a ramas neschimbat, pe fondul cresteri cotatiilor internationale ale titeiului, potrivit datelor remise de companie.

Astfel, incepand de luni, 21 mai, benzina Premium E 4 (Euro 4), Efix benzina 95 (Euro 4) si benzina Euro Super 98 fara plumb (Euro 4) pot fi achizitionate cu 3,48 de lei/litru, 3,47 de lei/litru, respectiv 4,01 de lei pe litru.

In acelasi timp, pretul motorinelor comercializate in benzinariile Rompetrol va ramane neschimbat. Astfel, un litru de Efix Diesel (Euro 4) costa 3,18 lei, in timp ce motorina Super Euro 5 (Euro 5) poate fi cumparata cu 3,48 de lei pe litru.

Ultima modificare a preturilor carburantilor Rompetrol a fost operata la data de 7 mai 2007, cand benzinele au fost scumpite cu pana la opt bani pe litru.

Benzina Premium E 4 (Euro 4) costa, la inceputul acestui an, 3,13 lei/litru, cu aproximativ 11% mai putin decat in prezent.

In acelasi timp, pretul motorinei Efix Diesel a crescut nesemnificativ de la inceputul anului si pana in prezent. Daca in ianuarie, un litru de Efix Diesel valora 3,10 lei, in mai, dupa ultima scumpire, costa 3,18 lei.

In schimb, in intervalul analizat, Rompetrol a ieftinit sortimentul de benzina Euro Super 98 fara plumb (Euro 4) cu aproape 10%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: