Cat te costa sa-ti asiguri animalul de casa

Data publicarii: 24-05-2007 | Lifestyle

Platind cativa euro sau cateva sute iti poti asigura cainele sau pisica, noteaza Evenimentul Zilei. Pretul politei difera in functie de valoarea de piata a companionului care este direct legat de despagubirea maxima pe care ar putea ajunge sa o achite societatea de asigurari. De exemplu, o pisica rasa Albastru de Rusia ar putea fi usor asigurata pentru suma de 250-300 de euro, cu cat se comercializeaza un exemplar.

Dar asiguratorii vor refuza sa incheie o polita in care s-ar angaja sa depagubeasca proprietarul cu 2.000 de euro deoarece s-ar expune fraudelor: proprietarul ar putea fi tentat sa-si ucida pisica pentru a incasa polita.

Tratamente pe cheltuiala asiguratorului

Asigurarile animalelor de companie functioneaza precum unele de sanatate: firmele de profit despagubesc proprietarul, in limita sumei asigurate, pentru tratamentele medicale ale prietenului lor in cazul in care acesta se imbolnaveste sau moare. In cazul cainilor se poate asigura si riscul ca acesta sa fie calcat de o masina sau cel de a fi furat.

Proprietarii care vor sa-si asigure prietenul din lumea animalelor trebuie sa prezinte societatii de asigurare carnetul de sanatate al acestuia. Apoi trebuie sa dovedeasca ca acesta nu sufera de nicio boala. Unele companii le cer proprietarilor de caini care doresc sa incheie o polita de asigurare si un certificat de la Asociatia Chinologica care sa ateste valoarea patrupedului.

Pentru a asigura o pisicuta care poate fi vanduta cu 1.000 de euro, de exemplu, Asirom percepe o prima de 150 de euro. Suma asigurata este de 850-900 de euro, compania practicand si o fransiza in cazul acestor polite. Cei care suna la companie si doresc sa afle cat ii costa sa-si asigure cainele afla ca, in cazul in care acesta are o valoare tot de 1.000 de euro, polita de asigurare costa circa 200 de euro.

Integral in Evenimentul Zilei