Google lanseaza un serviciu de traducere a informatiilor cautate

Data publicarii: 24-05-2007 | IT&C

Grupul Google a lansat nou serviciul ce permite utilizatorilor sa caute informatii in peste 12 limbi, informatia gasita fiind apoi tradusa in limba aleasa de utilizator, relateaza AFP. "Suntem fericiti sa anuntam lansarea unui nou serviciu de cautare multilingvistica ce permite utilizatorilor din lumea intreaga sa caute informatii pe site-uri in limbi straine, care vor fi apoi traduse in limba aleasa", se arata intr-un comunicat al Google.

Aceste serviciu de traducere online (http://translate.google.com/translate_s) va face din internet "un instrument universal", a declarat un inalt responsabil al Google, Udi Manber, cu ocazia unei conferinte de presa de prezentare ce a avut loc in cursul saptamanii trecute la sediul Google din Mountain View, California.

Momentan depunem eforturi pentru a traduce toate informatiile prezente pe web in toate limbile lumii", a adaugat acesta. "Rezultatele nu sunt perfecte, insa informatia pe care o cautati este acolo", a afirmat Manber.

Limbile incluse in acest serviciu sunt franceza, araba, engleza, germana, italiana, japoneza, coreeana, portugheza, rusa, spaniola si o versiune simplificata a limbii chineze.

In timp, conform Google, este prevazuta majorarea numarului de limbi, extinzandu-se astfel si capacitatea serviciului.

NewsIn