Baltazar: ''Exista o tendinta excesiva a BNR de a fi restrictiva''

Data publicarii: Astazi, 26-05-2007 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) are o tendinta de a fi excesiv de prudenta si restrictiva si asa se explica intarzierea aprobarii normelor de creditare, a declarat, vineri, consultantul Bogdan Baltazar, membru in boardul BRD SocGen.

"Exista o tendinta excesiva a Bancii Nationale a Romaniei de a fi restrictiva. BNR joaca in continuare rolul de diriguitor al detaliilor de creditare. Normele BRD erau facute prudent, de aceea noi ne asteptam sa fie aprobate mai devreme. Suntem prudenti pentru noi, nu pentru BNR. Intarzierea s-a datorat faptului ca BNR si-a  pastrat notiunea de judecata. Eu ma asteptam ca BNR sa aprobe normele BRD mai devreme", a comentat Baltazar.

Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD) Groupe Societe Generale este a doua banca comerciala care a primit aprobarea bancii centrale pentru aplicarea normelor interne de creditare. Desi a primit vineri acordul BNR, banca dar nu va aplica normele imediat si va relaxa creditarea in functie bonitatea clientilor, a declarat, pentru NewsIn, Petre Bunescu, vicepresedinte al BRD. Bancherii de la BRD SocGen se asteptau sa primeasca fara mari probleme aprobarea bancii centrale deoarece chestiunile in suspans erau niste detalii tehnice minore, care au fost corectate. "Noi am stiut evolutia, ne asteptam sa primim aprobarea. Era vorba de niste detalii privind riscul care trebuiau verificate", a mai spus Bunescu.

Prima banca comerciala care a primit acceptul bancii centrale este Alpha Bank.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: