Millennium vrea specialisti romani pentru viitoarea banca

Data publicarii: 30-05-2007 | Finante-Banci

Millennium Bank isi va deschide portile pentru clientii romani in a doua parte a acestui an. Pana atunci, banca isi construieste "coloana vertebrala" a viitoarei organizatii. Jose Toscano, directorul general al Millennium Bank, a declarat pentru Adevarul ca, pentru o institutie care porneste de la zero, este o practica normala sa recruteze oameni de la alte banci. "In plus, nu tintim anumite institutii, ci recrutam din intreg sectorul financiar. Incercam sa formam o echipa cat mai buna si chiar suntem atenti sa nu ne concentram eforturile spre o anumita institutie financiara", subliniaza Jose Toscano.

Recent, o serie de bancheri si-au aratat nemultumirea fata de mutarile angajatilor de la o institutie de credit la alta. Mai mult, au catalogat aceasta procedura ca un furt de personal, conturandu-se ideea aparitiei unui cod de conduita in procesul de recrutare. Piata fortei de munca a sistemului bancar a devenit foarte competitiva, bancile cu planuri ambitioase de dezvoltare avand nevoie de specialisti. "Ceea ce este important tine de faptul ca nu oferim salarii duble noilor angajati, ci oferim perspectiva unei cariere in lumina dezvoltarii unei noi banci", explica directorul Millennium Bank. Banca portugheza are o experienta de peste 20 de ani, fiind prezenta si in Europa Centrala si de Est.

"In cazul proiectului din Romania, credem ca modul nostru de a desfasura activitatea bancara are sanse de succes. De aceea, dupa ce nu am reusit sa castigam cursa pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane, am decis sa dezvoltam o institutie financiara de la zero", spune Toscano. In plus, "chiar si daca am fi castiga cursa pentru BCR, am fi cautat specialisti in procesul de reorganizare a activitatii", adauga directorul Millennium Bank.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: