FATA Asigurari Agricole estimeaza o crestere anuala de 30%

Data publicarii: 31-05-2007 | Afaceri

Compania de asigurari FATA Asigurari Agricole, membra a grupului Generali, estimeaza o crestere medie anuala de 30% in urmatorii ani si atingerea unui volum de prime brute subscrise de 6,5 milioane euro in 2007, a declarat directorul general al FATA Asigurari Agricole, Anghel Burghila.

"Intentionam sa facem investitii in toate domeniile de activitate, precum resurse umane, logistica, sedii, avand in vedere ca suntem o companie in plina dezvoltare", a mentionat Burghila.

Directorul general al  FATA Asigurari Agricole a precizat ca in domeniul asigurarilor agricole compania pe care o conduce este lider pe piata si, totodata, doreste sa consolideze acest statut. El a mentionat ca in urmatorii ani FATA Asigurari tinde sa ajunga la un portofoliu echilibrat, la paritate intre subscrierile de asigurari agricole si non agricole. "Suntem deschisi la  colaborarea cu alte societati de asigurare pentru co-asigurari, la intensificarea colaborarii cu cat mai multe societati de brokeraj, precum si cu toate bancile care opereaza pe piata financiara romaneasca", a mai spus Anghel Burghila.

Directorul general al FATA Asigurari Agricole a mentionat ca la un nivel anual de prime brute subscrise de 6,5 milioane de euro, cota de piata a companiei s-ar situa la circa 0,3%. El a amintit ca piata asigurarilor din Romania va atinge, probabil, in acest an circa 2 miliarde euro.

Divizia specializata de asigurari agricole a grupului italian Generali a preluat in toamna anului 2006 compania Asigurari Global, care a devenit ulterior FATA Asigurari Agricole. Compania a inceput activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurarile agricole, dupa 1 noiembrie 2006 si a subscris pana pe 15 decembrie prime de 1,5 milioane euro. Firma a inregistrat o pierdere de 200.000 euro pe activitatea din 2006.

FATA Assicurazioni este o companie infiintata in 1927 si face parte din grupul Generali incepand cu anul 2000, unde este specializata in acoperirea riscurilor agricole si a celor din industria agro-alimentara.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: