Citi ofera cursuri de pregatire in domeniul bancar pentru liceeni

Data publicarii: 31-05-2007 | Educatie

Aproximativ 1500 de elevi din 40 de licee bucurestene urmeaza cursurile de pregatire in domeniul bancar oferite in cadrul programului "Bancile si sistemul bancar" organizat de Junior Achievement si sprijinit de Citi, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Cursurile sunt predate de profesori, dar si de 8 voluntari Citi, care le impartasesc direct elevilor din cunostintele si experienta lor. In plus, Citi Foundation sustine proiectul printr-o bursa de 24.000 USD.

Programul a debutat in luna mai si va fi dezvoltat pana la finalul acestui an. Astazi, 31 mai, proiectul include  o simulare simultana pe computer, la care vor participa 12 elevi si 4 profesionisti din Citi, intr-o competitie inedita de management bancar - programul pe care se va face simularea este parte integranta a proiectului educational sponsorizat de Citi Foundation.

"Bancile si sistemul bancar" le ofera elevilor informatii despre sistemul si serviciile bancare, de la modul de functionare al bancilor, la diferentele dintre o banca de investitii si o banca comerciala; explica instrumentele si serviciile bancare, tipurile de conturi, tipurile de credite, carduri de debit si credit, sistemele de plati. Anul acesta, programul, aflat in faza pilot, se va implementa numai in Bucuresti, urmand ca in anii urmatori sa fi extins la nivel national.

"Credem ca fiecare copil trebuie sustinut sa beneficieze de educatia de care are nevoie, deoarece fiecare copil reprezinta o speranta individuala, dar si un posibil vector ce poate contribui la dezvoltarea comunitatii careia ii apartine. Citi nu vede educatia ca pe un cost, ci ca pe o investitie. Si continua sa investeasca" declara Cristela Georgescu, director general adjunct al Citibank Romania si membru al consiliului de administratie Junior Achievement Romania.

"Citi este unul dintre cei mai importanti parteneri ai Junior Achievement la nivel global. Ne bucuram ca si in Romania gasim acelasi sprijin deosebit, iar voluntarii Citi , extrem de activi si anul acesta, constituie un bun model pentru ideea de voluntariat din partea comunitatii de afaceri. Prin aceasta, Citi dovedeste ca este o "Banca in actiune". Cea mai buna dovada a implicarii profesionistilor in educatia elevilor este faptul ca, in afara de sustinere financiara, angajatii bancii arata foarte mult entuziasm in a voluntaria si stau de multe ori fata in fata cu aceia care vor fi, poate, viitorii lor colegi", a declarat Stefania Popp, director de programe Junior Achievement Worldwide™.

In afara de programul "Bancile si sistemul bancar", Citi sprijina activ si alte proiecte ale Junior Achievement in Romania, cum ar fi  "Banii si bugetul" sau scoala de vara "Economics for Leaders" - dedicata atat profesorilor cat si studentilor, in total un numar de peste 3000 de elevi fiind pregatiti cu sprijinul Citi.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: