Fabrica General Electric in Romania

Data publicarii: 31-05-2007 | Afaceri

Grupul american General Electric a ales Romania pentru prima sa unitate de productie de componente pentru motoare de avion din Sud Estul Europei - Turbomecanica Combustor Products (TMCP). Domeniul ales de GE este unul de inalta tehnologie: producerea de componente pentru motoare de avion. GE Aviation si Turbomecanica S.A. au fost parteneri egali in cadrul societatii mixte Turbomecanica Combustor Products (TMCP), GE achizitionand si restul de 50% si devenind astfel unic proprietar.

'Romania este o piata importanta, in continua dezvoltare si este firesc sa luam in considerare toate oportunitatile de crestere a prezentei noastre locale, in cazul de fata fiind vorba de domeniul tehnologiilor de varf', a declarat Dan Ionescu, directorul executiv al GE pentru Europa de Sud-Est.

Achizitia Turbomecanica Combustor Products (TMCP) intareste prezenta GE Aviation in Europa si ajuta la imbunatatirea eforturilor de vanzari si marketing in ceea ce priveste portofoliul motoarelor GE.

GE este o companie ce ofera tehnologie, media si servicii financiare, fiind dedicata dezvoltarii de produse si servicii destinate cresterii calitatii vietii. Prin solutii diversificate, de la motoare de avion si producerea de energie la servicii financiare, tehnologie medicala, si programe de televiziune, GE deserveste clienti din peste 100 de tari si are peste 300.000 de angajati in intreaga lume.

Antena3/Rompres