Taxele si impozitele raman neschimbate in 2008

Data publicarii: 31-05-2007 | Finante-Banci

Taxele si impozitele vor ramane neschimbate in 2008. Potrivit ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, nivelul acestora nu trebuie marit pentru ca sistemul fiscal actual aduce suficiente venituri la bugetul statului. In plus, autoritatile promit ca anul viitor Codul Fiscal nu va mai fi modificat. La randul sau, premierul considera ca nu exista nici un motiv pentru care strategia fiscala trebuie modificata devreme ce se dovedeste a fi de succes. 

"2008 va fi primul an in care noi nu schimbam impozitul. Este un lucru remarcabil. Rezulta ca sistemul fiscal din Romania a ajuns la armonie intre interesele patronilor, contribuabililor si administratorilor", a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

"Trebuie sa ne ferim ca dracu de tamaie. Exista un dicton francez (...) prea mult impozit omoara impozitul. La noi in Romania s-a dovedit din 90 si pana in 2005 acest lucru cu prisosinta. (...) Nu ai motiv sa schimbi o strategie care se dovedeste de succes", a subliniat si premierul Calin Popescu Tariceanu.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: