Mugur Isarescu, cetatean de onoare al Sibiului

Data publicarii: 01-06-2007 | Finante-Banci

Consiliul Local al orasului Sibiu a votat in unanimitate, in cadrul sedintei de joi, in favoarea propunerii unui grup de consilieri PD, PSD si din partea Forumului Democrat al Germanilor, de a acorda titlul de cetatean de onoare guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. Consilierii initiatori si-au fundamentat propunerea aratand ca guvernatorul BNR "a avut o contributie deosebita in dezvoltarea universitatii sibiene prin importante donatii de carti". De asemenea, consilierii au apreciat implicarea lui Mugur Isarescu in dezvoltarea zonei turistice, Paltinis.

Tot in cadrul sedintei au mai fost votate, tot in unanimitate, alte doua propuneri de cetateni de onoare. Astfel, maestrul Petre Sbarcea, prim-dirijor al Filarmonicii de Stat  din Sibiu va fi onorat la implinirea varstei de 75 de an, cu acest titlu.

Un alt titlu de cetatean de onoare va fi acordat lui Hans Christian Habermann, presedintele  Fundatiei Sasesti Transilvania, ce are ca scop mentinerea si renovarea cetatilor din Transilvania. Acesta a fost apreciat de consilierii locali si pentru implicarea financiara, Habermann sustinand mai multe evenimente culturale derulate in capitala culturala europeana.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: