Pretul biletelor de tren s-a majorat cu 7,6%

Data publicarii: 01-06-2007 | Economie

Pretul biletelor de tren s-a majorat cu 7,6%, incepand cu 1 iunie, CFR Calatori estimand ca vor fi facute si alte scumpiri in 1 septembrie si 1 decembrie, astfel incat la sfarsitul anului tarifele de transport feroviar de calatori sa fie cu 60% mai mari fata de 2006.

Ultima scumpire a avut loc la 1 martie, pretul biletelor de tren fiind majorat cu  9,1%. Facilitatile de calatorie acordate de CFR Calatori se vor aplica in continuare si dupa majorare, respectiv reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetisti si de 75% la abonamente pentru elevi si studenti.

Astfel, o calatorie cu trenul rapid de la Bucuresti la Brasov va costa cu aproximativ trei lei mai mult la clasa I si cu doi lei in plus la clasa a doua. Tarifele biletelor pentru intercity  pe aceeasi ruta vor creste de la 50,20 la 54,10 la clasa I si de la 36,80 lei la 36,80  lei la clasa a II a. Pe ruta Bucuresti-Timisoara pretul unei calatorii va creste cu aproximativ opt lei mai mult pentru trenurile rapid si la intercity, precum si cu pana la patru lei la trenurile personal. Pretul unui bilet pentru trenul rapid pe ruta Bucuresti - Constanta va creste de la 39,50 lei  la 42,50 pentru clasa a II a si de la 56,60 lei la 61 lei la clasa I. Tarifele pentru trenurile accelerat care circula pe distanta Bucuresti-Constanta vor fi majorate in medie cu trei lei, iar cele pentru trenurile personal cu doi lei.

Guvern a aprobat, in luna octombrie a anului trecut o ordonanta prin care tarifele pentru transportul feroviar de calatori vor putea fi majorate, trimestrial, pana la 31 decembrie 2007, cu maximum 7% peste nivelul cumulat al indicilor preturilor de consum publicati de Institutul National de Statistica neluati in calcul de la ultima majorare. Astfel, se urmareste ca pana la sfarsitul anului 2007 pretul unui bilet de tren sa se majoreze cu pana la 60% fata de pretul de acum.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: