Temperaturi de peste 35 grade ziua si nopti tropicale in vara 2007

Data publicarii: 04-06-2007 | Turism

Prognoza meteorologica indica temperaturi peste limitele normale in vara 2007, cu maxime care vor depasi 35 grade Celsius, cu zile de "arsita" sau caniculare si nopti tropicale, cu minime de 17 grade celsius, au declarat reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

"Pe ansamblu, in vara 2007 valorile termice se vor incadra in general peste limitele normale, deci va fi o vara mai calda decat in mod obisnuit. In zilele cele mai calde, maximele din aer vor putea depasi 32-35 grade Celsius, deci vom avea atat zile de arsita, cat si zile caniculare, iar noptile tropicale - cu temperaturi de 17 grade Celsius - vor fi frecvente", a declarat seful Laboratorului de Agrometeorologie din cadrul ANM, Elena Mateescu.

In ceea ce priveste precipitatiile, reprezentantul ANM a precizat ca acestea nu vor acoperi cerintele plantelor prasitoare aflate in faze de consum maxim, ceea ce va avea ca efect mentinerea deficitelor de apa in sol pe arii relativ extinse din sud-estul, sudul, estul si vestul tarii.

De asemenea, Elena Mateescu a explicat ca instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse si ploi torentiale, cu intensificari ale vantului si caderi de grindina.

Potrivit reprezentantilor ANM, prin coroborarea conditiilor meteorologice cu accentuarea secetei pedologice (in sol - n.r.), se impune aplicarea irigatiilor si verificarea continua a vigurozitatii plantelor si a evolutiei starii de vegetatie, astfel incat pierderile cauzate de seceta sa fie cat mai reduse.

NewsIn