Angajeaza-te la Nokia!

Data publicarii: 04-06-2007 | HR/Cariere

Firma scoate la bataie, pe 29 iunie, la Targul de joburi de la Cluj-Napoca, atat posturi pentru muncitori, cat si pentru specialisti ori studenti, noteaza Evenimentul Zilei. Pana la inceputul anului 2009, aproximativ 3.500 de persoane vor fi recrutate pentru a lucra la fabrica Nokia de la Jucu, din judetul Cluj. Deocamdata, in acest an se vor face 500 de angajari.

Precizam ca Nokia este prezenta in Cluj cu divizia de cercetare si dezvoltare a Nokia Enterprise Solutions (deja operationala) si unitatea de productie, care va fi functionala in 2008.

"Cautam angajati pentru ambele entitati", subliniaza Mikko Huttungen, director de resurse umane pentru unitatile de productie Nokia din Europa.

Ce cauta compania finlandeza

Pentru unitatea de productie a telefoanelor sunt locuri atat pentru muncitori, cat si pentru specialisti ori manageri. Nokia are nevoie de muncitori pentru linia pe productie (persoane care vor beneficia de training), dar si de specialisti cu experienta.

Compania cauta atat operatori si tehnicieni de productie, cat si persoane capabile sa lucreze in ingineria de productie, gestionarea materialelor si management logistic, planificarea productiei si a cererii si ofertei. Se vor recruta si manageri pentru activitati de suport al productiei.

Si studentii pot lucra la Nokia, mai ales ca sunt si posturi temporare (in vacanta de vara), internshipuri, dar si joburi de specialist pentru primul nivel al carierei, disponibile imediat dupa absolvire.

Posturile vacante de la Nokia Enterprise Solutions sunt insa pentru specialisti software in domeniul cercetarii si dezvoltarii, pentru diverse niveluri de experienta profesionala.

Portretul candidatului ideal

Daca vrei sa lucrezi la Nokia trebuie sa fii in stare sa te vinzi bine inca de la interviul de selectie. La discutia cu recrutorii dovedeste ca esti in stare sa evoluezi, ca te poti integra intr-o echipa si adapta standardelor acesteia. Angajatorii vor oameni care "au acea deschidere spre schimbare si dezvoltare".

Sistemul de recrutare difera in functie de profilul jobului. "Pentru specialisti si posturi de conducere apelam de obicei si la centre de evaluare, iar pentru operatorii de productie, pe langa interviul clasic, vom folosi testele standard de aptitudini", mai spune Mikko Huttungen.

Integral in Evenimentul Zilei