Citi ofera o noua solutie de debit direct

Data publicarii: 04-06-2007 | Finante-Banci

Citibank Romania SA si Lafarge Ciment SA anunta implementarea in premiera  pe piata romaneasca a unei solutii de incasare a facturilor intre companii prin debit direct interbancar, se arata intr-un comunicat de presa remis Banknews.ro. Solutia a fost implementata si este utilizata de Lafarge Ciment (Romania) S.A. pentru incasarea facturilor de la partenerii sai - firme de constructii si distribuitori de ciment -  si este o alternativa rapida, flexibila si eficienta la modalitatile de plata traditionale prin ordin de plata, cecuri si bilete la ordin.

"Aceasta solutie de decontare prin debit direct a facturilor comerciale intre companii marcheaza un nou moment in care Citi isi asuma rolul de pionier pe piata bancara din Romania", declara Cristela Georgescu, Director General Adjunct, Citibank Romania. "Acest sistem asigura o eficientizare a activitatii financiar contabile a clientilor Citi si o diminuare considerabila a costurilor de administrare a proceselor de incasare si reconciliere a creantelor".

Solutia de decontare prin debit direct ofera totodata o evidenta clara a incasarilor si a refuzurilor, pe baza careia se poate programa exact fluxul de numerar, asigura reconciliere automata, economie de timp si flexibilitate a platilor.

"Intr-o piata dinamica, asa cum este cea a cimentului, debitul direct este o solutie pe care Lafarge a adoptat-o ca urmare a preocuparii sale permanente de a veni in sprijinul clientilor sai. Sistemul este modern, 100% sigur si eficient, cu impact important in reducerea costurilor administrative si de procesare ale platlor din perspectiva clientului. Lafarge ofera o altenativa viabila, care sa elimine neajunsurile vechilor metode de decontare (ordin de plata , cec si bilet la ordin)", declara Teodor Bilciu, Director Comercial si Marketing, Lafarge Ciment (Romania).

Serviciul este disponibil clientilor companii ai Citibank Romania care doresc sa incaseze in mod automat creante din conturile debitorilor deschise la alte banci din Romania.

In ianuarie 2006, Citi a fost prima banca de pe piata locala care a efectuat o tranzactie de debit direct catre o alta banca participanta la sistemul electronic de plati.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: