Aproape 80% din turismul pentru afaceri este in Bucuresti

Data publicarii: 04-06-2007 | Turism

Bucurestiul constituie atractia majora pentru turismul de afaceri din tara noastra, in Capitala avand loc 75-80% din evenimentele organizate la nivel national, a declarat, presedintele Camerei de Comert Bucuresti (CCIB), Stefan Popa.

Potrivit lui Popa, in 2006, Bucurestiul a atras circa 60% din totalul capitalului strain injectat in tara noastra. "La toate acestea au contribuit si serviciile de promovare prin targuri si expozitii, Romexpo, cel mai mare organizator de targuri si expozitii din tara noastra, reusind performanta de a realiza 44 de manifestari expozitionale, reunind peste 8.500 de firme din tara si strainatate", a spus Popa, in cadrul Adunarii Generale a Membrilor Sectiunii Comert-Turism din cadrul CCIB.

Cu acest prilej, vicepresedintele Asociatiei Natiomale a Agentiilor de Turism (ANAT), George Sorin Nicolescu, a propus realizarea unui Centru de informare turistica a Bucurestiului, dupa care sa se poata trece la organizarea unor tururi de oras.

La sfarsitul saptamanii trecute, secretarul de stat pentru turism, Lucia Morariu a apreciat ca turismul de eveniment va creste in 2007 cu 100%, iar in 2008 se va dubla din nou.

NewsIn