Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 7,2%

Data publicarii: 05-06-2007 | Economie

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete,  a crescut cu 7,2% in primele patru luni ale anului fata de acelasi interval al anului trecut, mai ales ca urmare a vanzarilor de produse nealimentare, a informat, marti, Institutul National de Statistica (INS).

In primele trei luni ale acestui an, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, fara vanzarile de autovehicule si motociclete, a urcat cu doar 4,3% fata de aceeasi perioada din 2006.

Astfel, vanzarile de produse nealimentare au urcat cu 9,8% in primele patru luni ale anului fata de intervalul similar din 2006, in timp ce vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 4,8%.

in perioada ianuarie - aprilie 2007, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a inregistrat o crestere cu 57,4% comparativ cu acelasi interval din 2006. Comertul cu am¨£nuntul al carburantilor a crescut  in primele patru luni cu 68,2%,  in timp ce comertul  cu  autovehicule a crescut cu 52,4% fata de ianuarie - aprilie 2006, spun datele INS.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata pentru populatie a inregistrat o crestere cu 3,1% in primele patru luni ale anului fata de acelasi interval din 2006.

in luna aprilie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut cu 1,3% fata de luna precedenta. Vanzarile de produse nealimentare au inregistrat cea mai mare crestere in a patra luna a anului fata de martie, de 12,9%. Cifra de afaceri la produsele alimentare, bauturi si tutun a scazut, in schimb, cu 10,8% in luna aprilie fata de luna precedenta.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a urcat in aprilie cu 11,9% fata de luna martie. Cel mai mare avans a fost inregistrat in comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor, care a crescut in aprilie cu 26,4% fata de luna precedenta. Cifra de afaceri din serviciile de piata pentru populatie a scazut cu 12,4% in aprilie fata de martie, in special ca urmare a declinului din spalarea, curatarea si vopsirea textilelor si blanurilor (-33,0%) si din activitatea jocurilor de noroc si a altor activitati recreative (-11,0%).

Cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut cu 14,1% in aprilie fata de aceeasi luna din 2006, sustinuta atat de vanzarea de produse nealimentare (+16,9%), cat si de vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun (+11,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a urcat in aprilie cu 54,8% fata de aprilie 2006. Cresterea a provenit atat de la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, care a urcat cu 67%, cat si de la comertul cu autovehicule, cu un avans de 48,5%.

Cifra de afaceri din serviciile de piata pentru populatie a crescut in aprilie cu 2,3% comparativ cu a patra luna din 2006, crestere sustinuta in principal de activitatea hotelurilor si restaurantelor (+39,7%), urmata de activitatea de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+17,6%) si de activitatea agentiilor de voiaj (+1,4%).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: