Banca de investitii Wood deschide accesul clientilor sai in piata romaneasca

Data publicarii: 05-06-2007 | Finante-Banci

Wood & Company, cea mai mare banca de investitii independenta din Europa centrala si de est, a devenit membra a Bursei din Bucuresti, deoarece vrea sa asigure accesul clientilor sai la o piata in expansiune, a declarat marti Andrea Ferancova, director de active in Wood.

Avand in vedere ca Romania ofera perspective foarte atractive ale cresterii cererii interne cat si perspective legate de mediul de afaceri, Wood este de parere ca bursa din Bucuresti promite foarte mult si spera ca va aduce mai multi investitori in capitala Romaniei, majorand astfel volumele tranzactionate, a spus Ferancova, care este Directorul de active si Partener al bancii de investitii, intr-un comunicat adresat investitorilor.

"Prezenta noastra in cadrul Bursei din Bucuresti va extinde portofoliul de servicii al Wood & Company, oferind clientilor  nostri acces de inalta calitate pe o alta piata europeana", a explicat Ferancova.

Grupul bancar mai este membru al burselor din Praga, Budapesta, Varsovia si Liubliana, precum si ale burselor din Viena si Deutsche Borse. Dupa acest anunt, clientii bancii vor putea investi si in piata romaneasca, extrem de importanta in regiune.

Cu o capitalizare pe piata de 33 miliarde dolari si beneficiind de recenta aderare la Uniunea Europeana, bursa romaneasca este cea mai promitatoare bursa din Balcani, afirma Wood.

Calculand in dolari, Bursa din Bucuresti a inregistrat o crestere de 38% in ultimele 12 luni, reflectand deja asteptarile pozitive ale investitorilor legate de aceasta piata.

"Suntem primul membru extern al Bursei din Bucuresti, extinzand astfel serviciile oferite din sediul nostru de la Praga", a continua aceasta.

Wood & Company este cel mai mare broker de capital de pe piata ceha. De la fondarea sa, in 1991, firma s-a concentrat pe tranzactionare de valori mobiliare si consiliere pentru companii.

Wood & Company  a efectuat in 2006 tranzactii in valoare de 24 miliarde dolari, beneficiind astfel de o cota de piata de 6,6% in regiune si de 28,5% in Praga.

In Romania, Wood & Company a realizat studii privind opt companii cu cea mai mare lichiditate de pe piata, planuind sa isi extinda portofoliul de cercetare pe termen mediu, urmand a incorpora si alte companii. Grupul bancar mai planuieste sa ofere in Bucuresti servicii financiare pentru companii, la un moment dat in viitor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: