Cum obtii finantari europene

Data publicarii: Astazi, 06-06-2007 | Finante-Banci

Pana la elaborarea "Ghidului aplicantului", Ministerul Dezvoltarii a publicat un scurt ghid practic de informare asupra proiectelor de finantare europeana, noteaza EVZ. Institutiile si companiile pregatite sa obtina cate o parte din cele 3.726 de milioane de euro - fonduri structurale alocate in cadrul Programului Operational Regional - sunt cu un pas inaintea celor care tintesc bani europeni din alte programe.

Si asta pentru ca pot afla mai multe detalii concrete - despre solicitanti si activitatile eligibile pentru finantare sau despre principalii "pasi" pe care trebuie sa-i faca  - dintr-un Scurt Ghid Practic pentru Programul Operational Regional, lansat ieri de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, autoritatea care gestioneaza programul.

Institutiile si organizatiile asteptau o informare concreta asupra posibilitatii de obtinere a banilor europeni inca de la inceputul anului, de cand Romania - devenita membru al Uniunii Europene - poate accesa fonduri structurale.

Astfel, potrivit Ghidului Practic, pot fi eligibile proiectele depuse de autoritati ale administratiei publice locale, furnizori de servicii sociale (furnizori publici sau ONG-uri), societati comerciale si alte persoane juridice care nu sunt agenti economici.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: