Plaza Centers investeste 100 de milioane euro intr-un proiect imobiliar in Timisoara

Data publicarii: 07-06-2007 | Imobiliare

Grupul Plaza Centers NV si-a anuntat intrarea pe piata din Romania cu o investitie de circa 100 de milioane de euro intr-un proiect care va cuprinde realizarea unui centru comercial modern, cladiri de birouri si constructia a 600 de apartamente in centrul Timisoarei, a anuntat compania.

Proiectul Plaza Centers NV din Timisoara administrat printr-o sucursala locala va include pe un teren de 90.000 metrii patrati un centru comercial, un loc pentru divertisment, cu apartamente rezidentiale si birouri.

Lucrarile de dezvoltare ale proiectului din Piata General Virgil Economu, zona Dorobantilor, sunt programate sa inceapa la sfarsitul anului 2007, iar inaugurarea centrului comercial este asteptata sa aiba loc la mijlocul anului 2009. Viitorul centru comercial din Timisoara se va intinde pe o suprafata de 46.000 metrii patrati.

Plaza Centers va include un hypermarket, 12 sali de cinema, fast food-uri si restaurante cu specific italian, romanesc, precum si magazine de incaltaminte, imbracaminte, bijuterii, cosmetice, articole sportive, etc.

"Intentionam sa aducem marci internationale faimoase in Timisoara, prezente in toate centrele comerciale din Europa. Studentii vor beneficia de internet cafe, librarii si cluburi", a declarat directorul regional al Plaza Centers in Romania, Luc Ronsmans.

In paralel, Plaza Centers intentioneaza sa investeasca si in dezvoltarea a peste 600 de apartamente cu pana la patru camere, dar si in cladiri de birouri organizat intr-un centru de afaceri care va oferi facilitati de cinci stele investitorilor existenti sau noi.

Plaza Centers NV este cotata la Bursa de Valori Londra. Compania este membra a grupului Elbit Medical Imaging Ltd, cunoscut in domeniu ca unul din cei mai experimentati constructori ai stilului de shopping vestic si al centrelor de divertisment.

Grupul Plaza Centers isi desfasora activitatea in special in zona Europei Centrale si de Est. Grupul a dezvoltat, inchiriat si vandut nenumarate centre comerciale si de divertisment cu diferite specifice si de marimi variate in sapte tari din Europa.

Plaza Centers a fost primul care a inaugurat un centru commercial dupa modelul vestic in zona centrala a Europei. Duna Plaza a fost construita in 1996 la Budapesta, iar in urmatorii 10 ani, s-a continuat cu peste 20 de centre comerciale fondate in Ungaria, Polonia, Republica Ceha, Letonia, Grecia si acum Romania.

"Casa Radio" este una din achizitiile recente ale grupului in Romania, un proces finalizat la sfarsitul anului 2006.

NewsIn