Stirile online vor deveni mai importante decat stirile TV

Data publicarii: 07-06-2007 | Media

Stirile online vor inlocui stirile de televiziune, in cel mult cinci ani, ca sursa principala de informare, potrivit unui studiu prezentat miercuri in cadrul Congresului Mondial al Ziarelor si a Forumului Mondial al Editorilor, desfasurat la Cape Town.

Studiul, realizat de firmele Harris Interactive si Innovation International Media Consulting Group, spune ca increderea in ziare ca principala sursa de informare va depasi 50%. Cea mai mica rata de incredere va fi inregistrata in Marea Britanie, cu 50%, iar cea mai ridicata rata va fi in Germania, cu 67%.

Ziarele tiparite vor ramane o sursa vitala de informare si in viitor, putand deveni dominante daca vor putea integra cu succes si componenta online, mai arata studiul.

"Desi tirajul ziarelor tiparite va scadea, publisherii trebuie sa vada o oportunitate in extinderea brandurilor ziarelor pe internet", a declarat consultantul firmei Harris Interactive, Douglas S. Griffen.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 8.749 de persoane adulte din sapte tari, SUA, Marea Britanie, Franta, Italia, Spania, Germania si Australia.

Peste 1.600 de publisheri, editori-sefi si manageri de ziare din 105 tari se intalnesc in perioada 3-6 iunie la Cape Town, in Africa de Sud, cu ocazia celui de-al 60-lea Congres Mondial al Ziarelor si al 14-lea Forum Mondial al Editorilor. Cele doua evenimente sunt organizate de Asociatia Mondiala a Ziarelor.

NewsIn