Firmele pot beneficia de finantare de la Fondul de Mediu

Data publicarii: 07-06-2007 | Afaceri

Administratia Fondului de Mediu va oferi finantare in proportie de 50% pentru toti operatorii economici care solicita bani pentru proiectele de mediu, a declarat, joi, presedintele Administratiei Fondului de Mediu, Mihai Toti.

Potrivit acestuia pana acum operatorii economici erau finantati diferit de la Fondul de Mediu pentru proiectele lor. "Am constatat ca operatorii interesati nu sunt capabili sa puna actele intr-un dosar chiar daca proiectul este o capodopera", a spus Toti.

Presedintele AFM a precizat ca pana acum, in 2007, Fondul de Mediu a alocat circa 100 milioane lei pentru proiectele de mediu. Operatorii economici, consiliile locale, ONG-urile si institutiile de invatamant pot accesa bani din Fondul de Mediu in valoare maxima de 20 milioane lei pentru un proiect.

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) deruleaza, incepand cu anul 2007 si se va desfasura pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia, Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati,. Scopul programului il constituie, potrivit proiectului de act normativ, imbunatatirea factorilor de mediu si a calitatii vietii in localitati. In ceea ce priveste obiectivele, acestea vizeaza cresterea suprafetelor zonelor verzi din localitati si apropierea marimii acestora, pe cap de locuitor, de standardele europene prin dezvoltarea, modernizarea si reabilitarea zonelor verzi din  localitati, precum si infiintarea de noi parcuri, scuaruri si aliniamente plantate.

Beneficiarii programului vor fi autoritatile publice locale, care vor depune la MMDD proiecte care se analizeaza si se selecteaza in vederea promovarii pentru finantare de catre o comisie, constituita prin ordin al ministrului mediului si dezvoltarii durabile. Proiectele propuse spre finantare vor fi aprobate prin Hotarare de Guvern. Autoritatile locale vor incasa sumele aprobate in vederea realizarii proiectelor in mod esalonat, in baza cererilor de tragere si a contractului de finantare incheiat cu Administratia Fondului pentru Mediu, pe masura executarii lucrarilor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: