OTP Bank invadeaza piata cardurilor din Romania

Data publicarii: 14-06-2006
In calitate de membru principal al organizatiilor VISA si MasterCard, OTP Bank Romania  a lansat de la inceputul anului 2006 nu mai putin de 7 tipuri de carduri bancare, de debit si credit, pentru persoane fizice si juridice, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Cardurile de debit MasterCard “Flat” emise de OTP Bank Romania constituie o premiera pe piata, fiind primele carduri neembosate emise direct sub sigla MasterCard de catre o banca romaneasca. Alaturi de cardurile embosate MasterCard “Standard”, cardurile MasterCard “Flat” sunt oferite clientilor odata cu deschiderea contului curent in RON sau EUR, reprezentand instrumentele optime de accesare a contului 24 de ore din 24, pentru efectuarea de plati sau retrageri de numerar, atat in Romania, cat si in strainatate, inclusiv pentru tranzactii Internet.
Cardurile de debit emise de OTP Bank Romania sunt scutite de taxa de administrare in primele 12 luni de la emitere, iar cardurile de debit MasterCard “Flat” in RON sunt emise gratuit.

Cardurile VISA Business “Silver” si VISA Business “Electron” sunt disponibile in RON si EUR si permit utilizatorilor efectuarea de plăţi electronice si retrageri de numerar, direct din contul firmei, scutind practic companiile de operatiunile aferente acordarii de avansuri in numerar catre angajati. Optand pentru cardurile VISA Business, clientii (persoane juridice) vor putea profita de numeroase alte avantaje:
-Administrare gratuita a cardurilor in primele 12 luni de la emitere
-Emitere rapida a cardurilor, in 48 de ore de la semnarea contractului de emitere.
-Administrarea eficienta a cheltuielilor si diminuarea costurilor administrative
-Controlul asupra tranzactiilor, prin stabilirea limitelor lunare de utilizare si prin extrasele de cont detaliate (pe fiecare utilizator) emise de banca
-Siguranta banilor – in cazul pierderii / furtului, cardurile pot fi blocate printr-un simplu apel telefonic, disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana
-Posibilitatea utilizarii cardurilor in tranzactii virtuale (Internet).
 
Cardurile VISA Junior reprezinta un concept nou pe piata romaneasca si sunt adresate persoanelor fizice cu varsta cuprinsa intre 14 si 25 ani. OTP Bank Romania  ofera aceste carduri in doua variante, si anume VISA Junior Plus – pentru categoria de varsta 14-18 ani, respectiv VISA Junior Max – pentru categoria de varsta 18-25 ani.

Cardurile sunt atasate la contul “OTP Junior” - instrumentul ideal de economisire pentru cei mai tineri clienti ai bancii, deoarece ofera o dobanda foarte avantajoasa, in conditiile unor comisioane pur “studentesti”.
In premiera, clientii au posibilitatea de-a opta pentru modelul de card preferat, putand alege intre mai multe variante foarte atragatoare de design.

"Felicit OTP Bank pentru un start bun pe piaţa cardurilor Visa, prin lansarea acestor produse moderne şi flexible, care vor putea fi folosite in cadrul uneia dintre celei mai mari retele de acceptare din lume. Noile carduri Visa Business vor oferi companiilor din Romania un instrument excelent pentru a simplifica modul in care platesc, gestioneaza si isi monitorizeaza cheltuielile. Suntem, de asemenea, incantati de lansarea cardurilor Visa Junior, care ii vor ajuta pe adolescenti sa aiba incredere in ei pe masura ce invata ce este responsabilitatea financiara”, a declarat Catalin Cretu, Vicepresedinte, Visa International CEMEA.

Cardul de credit MasterCard “All Inclusive” de la OTP Bank Romania este un instrument de plata versatil, care pune la dispozitia clientilor bani instant oriunde si oricand. In plus, clientii pot obtine, practic, un credit fara dobanda cu o perioada de gratie de pana la 45 de zile, iar suma minima de plata lunara este de numai 5% din creditul utilizat.
Cardul de credit MasterCard “All Inclusive” ofera o limita de credit de pana la 5,000 € (echivalent in RON) si are utilizare nationala si internationala, fiind acceptat in milioane de locatii care afiseaza sigla MasterCard, aproape oriunde in lume. Posesorii acestui card, beneficiaza de administrare gratuita in primul an de utilizare si, la cerere, banca poate emite mai multe carduri suplimentare pe acelasi cont.

“Cardurile emise de OTP Bank Romania sub sigla MasterCard se inscriu in tendinta generala a pietei de a imbogati oferta cu produse bancare noi, cu valoare adaugata”, spune Denisa Mateescu, General Manager Southeastern Countries, MasterCard Europe. „Consumatorii doresc sa aiba la dispozitie o gama variata de instrumente de plata de debit sau de credit pe care sa le utilizeze in functie de nevoi sau de preferinte. In plus, posesorii cardurilor MasterCard beneficiaza de una dintre cele mai largi retele de acceptare din lume, care include peste 24 de milioane de puncte de acceptare la comercianti.”

In paralel, OTP Bank Romania administreaza si o retea de 45 de ATM-uri in principalele orase ale tarii, urmand ca aceasta sa fie extinsa pana la un numar de aproximativ 100 de ATM-uri pana la sfarsitul anului.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: