''Apele Romane'' scumpesc apa cu 7%, in 2007
Data publicarii: 11-06-2007 | EconomieApa bruta din rauri si lacuri livrata de Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) operatorilor economici si regiilor care distribuie populatiei apa potabila in sistem centralizat se va scumpi cu 7%, in 2007, a declarat directorul general al ANAR, Marius Postelnicescu.
"Una din prioritatile stabilite la preluarea functiei de director general al Administratiei este cresterea veniturilor prin marirea contributiei la apa bruta din rauri si lacuri pe care o vindem clientilor nostri. Pentru anul acesta am prevazut o crestere de 7%, care acopera si inflatia, si cheltuielile de crestere a principalelor materiale. In functie de trendul economic si de indicatorii de consum dati de Institutul National de Statistica, se va stabili o eventuala crestere pentru perioada urmatoare", a explicat Postelnicescu.
Potrivit acestuia, decizia de crestere a tarifului pentru apa livrata de ANAR a fost determinata, pe de o parte, de necesitatea stabilirii unui echilibru intre veniturile si cheltuielile Administratiei si, pe de alta, de inflatie si cresterea preturilor la energie si carburanti. "Inflatia, cresterea cheltuielilor la energia electrica, la gaze, carburanti si celelalte materiale impun sa avem si o crestere a metrului cub de apa bruta pe care noi o vindem clientilor nostri, fie ca sunt societati, regii comunale sau judetene de distributie a apei, fie ca este industrie, fie ca este ANIF-ul, noi trebuie sa avem aceasta crestere, pentru ca altfel nu mai putem tine in mana cheltuielile materiale si salariale", a explicat directorul ANAR.
De asemenea, acesta a aratat faptul ca necesitatea mentinerii unui echilibru intre veniturile si cheltuielile Administratiei este determinata de faptul ca ANAR este o institutie care se autofinanteaza si a carei prima responsabilitate este aceea de administrare a principalelor lucrari hidrotehnice.
"Trebuie sa mentionez faptul ca in ANAR exista o responsabilitate foarte mare in ceea ce priveste administrarea acestor lucrari hidrotehnice, baraje, cursuri de apa amenajate, care tin chiar de siguranta nationala. Ele asigura apa pentru utilizatorii nostri - populatie, agricultura sau industrie. In acelasi timp, intretinerea lucrarilor hidrotehnice necesita un consum mare de resurse materiale si financiare, ele fiind cele care asigura protectia impotriva inundatiilor. De aceea trebuie sa avem venituri proportionale cu cheltuielile, Administratia fiind o entitate care se autofinanteaza pentru pastrarea acestor lucrari si nu primim bani de la bugetul de stat pentru exploatarea, intretinerea si repararea acestor lucrari mari", a mai spus Marius Postelnicescu.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri