Immoeast a cumparat Euromall Pitesti pentru 87 milioane de euro

Data publicarii: 11-06-2007 | Afaceri

Fondul austriac de investitii Immoeast a achizitionat centrul comercial Euromall din Pitesti, dezvoltat de un grup de investitori francezi si israelieni, printr-o tranzactie de 87 de milioane de euro, a anuntat, luni compania Immoeast.

Centrul comercial din Pitesti dispune de o suprafata totala de 32.000 metri patrati, construiti pe trei nivele. Euromall cuprinde peste 100 de magazine, un supermarket cu o suprafata de peste 2.600 de metri patrati, restaurante, o farmacie, sase sali de cinema cu 1.400 de locuri, spatii destinate distractiei si o parcare exterioara de peste 700 de locuri. Centrul are 2.000 de angajati.

Euromall Pitesti a fost dezvoltat de un grup de investitori francezi si israelieni, care este implicat in constructia unei retele de centre comerciale la Ploiesti, Craiova si Galati. Immoeast a preluat anterior si centrul comercial Euromall din Galati, aflat in constructie, investitie de 45 de milioane de euro. Constructia centrului comercial din Galati a inceput la sfarsitul lui 2006 in apropierea garii si autogarii. Euromall Galati va avea o suprafata inchiriabila totala de peste 23.000 metrii patrati,  un supermarket de 3.000 metrii patrati, cel mai mare format de farmacie din Romania, peste 150 de magazine, cinema, restaurante si cafenele, jocuri, etc.

"Achizitia de la Pitesti este cea mai recenta tranzactie a grupului Immoeast pe piata romaneasca. In ultimele luni, fondul a achizitionat proiecte comerciale in Constanta, Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova si recent in Baia Mare. De asemenea, intentionam sa dezvoltam o retea de centre comerciale specializate - Stop.Shop", se precizeaza in comunicatul Immoeast.

Immoeast a anuntat la inceputul lunii iunie ca va investi 300 milioane euro pentru a ridica zece centre logistice in Romania in parteneriat cu dezvoltatorul EFG. Suprafata totala inchiriabila a centrelor logistice va fi de 400.000-500.000 de metri patrati. Primul centru este localizat in apropiere de Bucuresti, in zona Pantelimon, unde Immoeast si dezvoltatorul European Future Group (EFG) au achizitionat un spatiu de 105.000 metri patrati. Cele doua companii vor dezvolta "Pantelimon Warehouse", cu o suprafata inchiriabila de peste 50.000 de metri patrati. Prima faza, de 18.000 mp va fi gata pana la sfarsitul acestui an, iar investitia se ridica la 35 milioane de euro.

Portofoliul Immoeast cuprinde 44 de proiecte de retail in Romania, cu o suprafata de 894.000 de metri patrati. Immoeast detine pe piata romaneasca 113 proiecte cu o suprafata totala de 3,85 milioane de metri patrati. Fondul austriac a finalizat recent o majorare de capital de 2,84 miliarde de euro, suma obtinuta fiind destinata dezvoltarii ulterioare a portofoliului din sectorul imobiliar.

Immoeast a anuntat anterior ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de peste 700 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: