Apa Nova va fi amendata cu peste sase milioane de euro

Data publicarii: 15-06-2007 | Economie

Societatea Apa Nova Bucuresti va fi amendata cu peste sase milioane de euro, deoarece nu si-a indeplinit atributiile din contractul pe care l-a semnat cu Primaria Capitalei, au decis, joi, consilierii municipali. Astfel, potrivit unui numar de patru hotarari adoptate in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), societatea Apa Nova va fi amendata cu suma de 6,1 milioane de euro, pentru ca nu si-a indeplinit atributiile din contractul pe care l-a semnat cu Primaria Capitalei.

Penalitatile prevazute in cele patru proiecte de hotare au fost stabilite in urma unui raport efectuat de Agentia de Reglementare a nivelului de servicii Apa Canal Bucuresti (ARBAC), autoritate care a emis decizia de a amenda Apa Nova.

Potrivit unui proiect de hotarare, Apa Nova va fi amendata cu suma de 3.000 000 de euro reprezentand penalitati pentru lipsa prezentarii Rapoartelor de Evaluare, pentru lipsa remedierii nivelului de serviciu si cu alte 3.100 000 de euro pentru "timpul de realizare de noi bransamente apa si racorduri corelare" sau din cauza ca reprezentantii societatii nu au prezentat documente care sa ateste atingerea nivelului de servicii prevazute in contractul de concesiune.

La sedintele anterioare ale CGMB chiar si primarul Capitalei a recunoscut ca Municipalitatea a incheiat cu Apa Nova un contract pagubos pentru oras.

Societatea Apa Nova a incheiat contractul de concesiune cu Primaria in anul 1999, insa contractul s-a dovedit pagubos pentru Municipalitate, deoarece concesionarul serviciilor de apa si canal nu a realizat investitiile prevazute de contract.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: