Austriecii investesc in imprumutul de romani

Data publicarii: 15-06-2007 | Afaceri

Cea mai mare companie de leasing de personal din Austria a inceput vinatoarea de firme autohtone, in incercarea de a-si dubla cota de piata in Romania, noteaza Cotidianul. Compania austriaca Trenkwalder si-a stabilit, pentru anul viitor, un buget de 1,5 milioane de euro pentru achizitia de firme din Romania, potrivit reprezentantilor societatii. "Planul nostru de expansiune vizeaza o acoperire cit mai buna a pietei, in apropierea clientilor nostri. Deja am demarat discutii si negocieri cu mai multe firme de acest fel", ne-a declarat Bogdan Florea, director general la Trenkwalder Sobis Romania. Potrivit acestuia, politica companiei este de a achizitiona fie companii mari din Bucuresti, care sa dispuna si de acoperire regionala, fie 4-5 firme mai mici. Miza este dublarea cotei de piata, pina la 10% din piata leasingului de personal pina la finele anului viitor.

Trenkwalder este cea mai mare companie de leasing de personal din Austria. Leasingul de personal presupune angajarea de oameni pe care firma ii plaseaza apoi la alte companii cu care aceasta are contracte in acest sens. Salariul angajatului este platit de prima firma (in acest caz Trenkwalder), iar aceasta isi va recupera banii, cu profitul aferent, din contractele cu companiile carora le inchiriaza forta de munca.

Trenkwalder a intrat prima data pe piata autohtona in 2005, achizitionind o firma din Timisoara. Practic insa, activitatea lor s-a extins de anul acesta o data cu preluarea pachetului majoritar de actiuni al Sobis Consult Sibiu. In prezent compania mizeaza pe extinderea numarului de birouri cu inca 10, in conditiile in care in momentul de fata exista 8 in orase precum Sibiu, Bucuresti, Timisoara, Arad, Baia Mare, Cluj-Napoca sau Oradea. "Investitiile pe care le vom face in acest an se ridica la circa o jumatate de milion de euro. In principal investim in dezvoltarea de noi branch-uri in tara. Toti banii investiti provin de la compania austriaca Trenkwalder", mai spune Florea. De asemenea, Trenkwalder Sobis estimeaza ca va avea la sfirsitul anului 1.500 de angajati temporari.

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: