ZF: Platit pentru experienta, angajat pentru atitudine

Data publicarii: 18-06-2007 | HR/Cariere

Experienta profesionala, MBA, networking, inteligenta emotionala, expertiza, abilitati profesionale si personale, leadership, initiativa, atitudine. Cati manageri le au pe toate? Si, mai important, care dintre ele aduce cele mai multe zerouri la salariu?  Pe langa experienta profesionala si studii, ceea ce adauga mai multe zerouri la salariul unui manager de top este initiativa, inteligenta emotionala si experienta de viata, sunt de parere specialistii in resurse umane si executivii de top.

"In momentul angajarii, expertiza si experienta sunt importante in proportie de 25% fiecare, urmate de studii, cu aproximativ 20%. Relatiile profesionale cu partenerii pot reprezenta peste 10%, iar restul de procente ar reveni varstei, notorietatii si abilitatilor pesonale", este de parere Kurt Leitner, CEO-ul Grupului Financiar Porsche Romania.

De aceeasi parere este si Monica Bolocan, director de resurse umane la Elite Romania, care apreciaza ca experienta conteaza in proportie de 30%, iar expertiza, la fel de mult pentru ca desi cele doua criterii trebuie sa se completeze unul pe altul, nu pot exista separat.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: