Zborurile la curse charter au crescut cu 70%

Data publicarii: 18-06-2007 | Turism

Romanii care au ales sa-si petreaca vacantele peste hotare au ridicat serios cifra de afaceri a companiilor care administreaza zboruri la cursele charter. In aceasta perioada, sustine purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANA), Traian Badulescu, au fost inregistrate 1.600 de zboruri, cu 70% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Cifrele au depasit chiar si asteptarile tour-operatorilor, care sperau la o majorare de cel mult 40% a numarului de zboruri pentru acest sezon, a spus Badulescu. Acesta a mai precizat ca este posibil ca unele agentii sa fi suplimentat numarul zborurilor fara a avea insa acoperite locurile. "In principiu, agentii de turism programeaza cursele charter in functie de cerere, dar sunt si unele care au riscat putin, in speranta ca cererea va fi mai mare", a adaugat Badulescu.

Potrivit reprezentantului ANAT, mai mult de 600.000 de romani vor alege sa isi petreaca vacanta in strainatate in acest an, 300.000 vor prefera Bulgaria, iar alti 200.000 vor pleca in Grecia. In continuare, cele mai cautate statiuni de pe litoralul bulgaresc raman Nisipurile de Aur si Albena. "Bulgarii au pornit o campanie extrem de agresiva, de atragere a turistilor romani.

Pe langa Nisipurile de Aur si Albena, romanii au inceput sa caute si statiunea Balcic, mai ales ca acolo sunt si vestigii romanesti", a declarat Badulescu. In ordinea preferintelor, pe lista romanilor se gasesc Turcia, cu circa 60.000 de turisti, Spania, cu 30.000, si Tunisia, unde se preconizeaza ca vor merge in jur de 20.000 de romani.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: