Noul Robin Hood e... bancher!

Data publicarii: 20-06-2007 | Finante-Banci

Un bancher din Germania care fura bani de la clientii bogati pentru a-i ajuta pe cei saraci a fost condamnat la doi ani si 10 luni de inchisoare, relateaza Reuters. Barbatul, numit de presa germana un Robin Hood modern, a sustras 2,1 milioane de euro din conturile bogatilor, deviind acesti bani catre clientii nevoiasi. Toate acestea s-au intamplat in perioada in care a ocupat o functie de conducere la o banca de economii din regiunea Tauberfranken, sudul Germaniei.

"Persoana acuzata oferea lichiditati clientilor care, in viziunea sa, se aflau in impas financiar si care nu mai puteau primi imprumuturi sub actualele reglementari bancare", se precizeaza intr-un comunicat emis de un tribunal local. Barbatul a inceput apoi sa piarda urma fondurilor pe care le-a instrainat in mod ilegal si nici nu a mai stiut cui apartinusera acestea, se adauga in comunicat.

Un purtator de cuvant al tribunalului a mentionat ca acuzatul, un german de origine sarba, nu s-a imbogatit in urma acestor actiuni ilegale. Totul a iesit la iveala dupa ce urmasul lui Robin Hood s-a predat politiei, marturisindu-si faptele.

Cronica Romana

Ultimele stiri pe BankNews.ro: