Dobanda la creditele in lei poate scadea sub presiune externa

Data publicarii: 20-06-2007 | Finante-Banci

Romanii dornici sa se imprumute in lei pot primi un ajutor nesteptat din partea finantatorilor internationali. Acestia pot determina in mod indirect reducerea dobanzilor la creditele in lei, care stationeaza la un nivel ridicat de mai multa vreme.

Recent, Banca Mondiala, prin divizia sa de investitii Corporatia Financiara Internationala (IFC), a deschis o cale ce ar putea fi benefica pentru romani. Ea a acordat Credit Europe Bank un credit in moneda nationala, echivalentul a 20 milioane de euro. Iar intentiile de viitor ale IFC prevad proliferarea acestui gen de imprumut. Seful misiunii IFC in Romania, Ana Maria Mihaiescu, a precizat ca institutia pe care o reprezinta intentioneaza sa acorde in Romania doua astfel de credite.

Iar sfaturile consultantilor Bancii Mondiale, pentru alti finantatori de calibru din strainatate este sa se indrepte cu mai multa atentie asupra acestui tip de credit.

Conjunctura de fata poate fi una benefica pentru Romania, asa cum remarca si viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Eugen Dijmarescu.

Creditarea bancilor comerciale in moneda nationala poate determina reducerea costurilor creditarii considera reputatul finantist.

Integral in Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: