Jumatate dintre angajatii romani vor sa-si schimbe serviciul

Data publicarii: 20-06-2007 | HR/Cariere

Angajatii romani sunt printre cei mai mobili europeni in campul muncii, cu un grad scazut de loialitate fata de compania in care lucreaza, jumatate dintre salariati intentionand sa isi schimbe locul actual de munca, arata un studiu realizat de Ipsos Research si comandat de Accor Services. Astfel, 35% din angajati s-au gandit deseori sa paraseasca firma unde lucreaza, 10% au planificat deja plecarea la o alta companie din Romania, iar 6% vor sa se angajeze la in strainatate.

"Este cel mai mic grad de loialitate fata de angajator din toate statele in care am realizat acest studiu. Motivele tin de mai multi factori precum nemultumirile legate de salariu, importanta acordata trainingului, somajul redus, lipsa de recunoastere din partea angajatorului si atmosfera de la locul de munca. Este o piata extrem de dinamica si angajatorul trebuie sa caute solutii pentru a atrage si a fideliza angajatii", a precizat Jean Baptiste Aloy, analist in cadrul Ipsos Research.

Cel mai mare procent apare in cazul angajatilor din industrie, 70% dintre acestia declarand ca s-au gandit sa plece din compania in care lucreaza.

Romanii sunt printre cei mai nemultumiti europeni atunci cand vine vorba de raportul munca-viata privata, fiind urmati doar de italieni si turci, se arata in studiu. 
Principalele ingrijorari ale angajatilor romani sunt nivelul salariului (58%) si siguranta locului de munca (28%), in timp ce pentru persoanele cu functii de conducere pe primul loc se afla timpul consacrat muncii (62%). Raportat la diferitele sectoare ale economiei, salariul este cea mai mare ingrijorare pentru salariatii din administratie publica, siguranta locului de munca este pe primul loc in domeniul transporturilor si in cel bancar, iar timpul consacrat muncii conduce in sectorul de telecomunicatii si cel bancar.

Doar 30% dintre angajatii romani sunt multumiti de salariu, procentul urcand la 42% in cazul managerilor, in timp ce posibilitatile de instruire acordate de companie satisfac 41% dintre salariati si jumatate dintre manageri.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: