Metroul dintre Drumul Taberei si Universitate va fi gata in sase ani

Data publicarii: 20-06-2007 | Economie

Tronsonul de metrou Drumul Taberei -Universitate va fi gata in 72 de luni, Ministerul Transporturilor asteptand, in prezent, avizul de la Finante pentru a semna memorandumul pentru a obtine finantarea de la Banca Europeana de Investitii (BEI), a anuntat, miercuri, ministrul Ludovic Orban.

"Exista un memorandum negociat cu BEI si asteptam avizul de la Ministerul de Finante pentru a primi cofinantarea, existand, la ora actuala, studiul de fezabilitate.Din punctul meu de vedere ar trebui sa existe o licitatie internationala pentru alegerea constructorului", a precizat Orban.

Tronsonul Drumul Taberei - Universitate va face legatura intre cartierele din Vestul Capitalei, respectiv Drumul Taberei si Ghencea si centrul orasului.Tronsonul va intersecta reteua existenta de metrou de la Eroilor si de la Universitate. Tronsonul va avea 13 statii si o lungime de aproximativ noua kilometri, valoarea estimata a proiectului fiind de 408,53 de milioane de euro, iar durata de executie de 84 de luni.

Astfel, pentru pregatirea documentatiei si a procedurii pentru licitatie pregatirea va dura 12 luni, iar executia va dura 72 de luni.

Ludovic Orban a mai spus, de asemenea, ca intentioneaza sa se intalneasca si cu primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, pentru a discuta problema acestui tronson.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: