Guvernul vrea sa introduca din 2008 impozit pentru terenul de sub cladiri

Data publicarii: 21-06-2007 | Economie

Cetatenii si firmele ar putea plati, din 2008, impozit local pe terenul de sub cladiri, iar terenurile din parcurile industriale vor mai fi scutite de impozit pe teren doar pentru cele aferente activitatilor economice, conform unui proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal.

Potrivit Codului Fiscal, impozitul pe teren se stabileste in functie de numarul de metri patrati de teren, rangul localitatii in care este amplasat terenul si zona si/sau categoria de folosinta a terenului, conform incadrarii facute de consiliul local.

Impozitul pe teren se plateste anual, in doua rate egale, pana la datele de 31 martie si 30 septembrie inclusiv.

Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe teren, datorat pentru intregul an de catre contribuabili, pana la data de 31 martie inclusiv, a anului respectiv, se acorda o bonificatie de pana la 10%, stabilita prin hotarare a consiliului local. La nivelul municipiului Bucuresti, aceasta atributie revine Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Impozitul anual pe teren, datorat aceluiasi buget local de catre contribuabili, persoane fizice si juridice, de pana la 50 lei inclusiv, se plateste integral pana la primul termen de plata. In cazul in care contribuabilul detine in proprietate mai multe terenuri amplasate pe raza aceleiasi unitati administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se refera la impozitul pe teren cumulat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: