Canicula, mana cereasca pentru afacerile Altex cu aparate de aer conditionat

Data publicarii: 22-06-2007 | Afaceri

Valoarea totala a pietei aparatelor de aer conditionat din Romania va ajunge la 30 milioane euro in 2007, dublu fata de anul trecut, in special datorita caldurii excesive din vara aceasta, au declarat reprezentantii companiei Altex.

"Vanzarile aparatelor de aer conditionat au inregistrat valori spectaculoase de la inceputul sezonului estival, de aproape 20 de ori mai mari decat in celelalte luni ale anului. Avand in vedere aceasta evolutie, ne asteptam ca in acest an vanzarile aparatelor de aer conditionat sa fie cel putin duble fata de cele afisate in 2006", au spus reprezentantii Altex.

Compania nu a dorit sa faca public numarul exact al unitatilor vandute, dar a precizat ca in ciuda cresterii inregistrate, nu va mari preturile aparatelor de aer conditionat, ci va oferi clientilor diverse reduceri pe perioada verii.

Retailerul de electronice si electrocasnice Altex a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de peste 50 milioane euro, in crestere cu 13% fata de aceasi perioada din 2006, ca efect al schimbarilor in structura organizationala. Grupul Altex a inregistrat anul trecut diminuari atat pentru cifra de afaceri, cat si pentru profit. Cifra de afaceri a scazut fata de 2005, cu 20% pana la 220 milioane euro.

Grupul Altex este operator al retelelor Altex si Media Galaxy. Reteaua Media Galaxy cuprinde 14 centre comerciale a caror suprafata totala depaseste 35.000 de metri patrati. Pentru anul 2007, Altex isi propune consolidarea cotei de piata si estimeaza o cifra de afaceri de 275 milioane euro.

NewsIn