Primele despagubiri din Fondul Proprietatea, de la 1 octombrie

Data publicarii: 22-06-2007 | Economie

Fostii proprietari vor putea incasa, in mai multe transe, bani in limita a 500.000 de lei, noteaza Adevarul. Proprietarii de imobile deposedati abuziv in timpul regimului comunist vor primi incepand din aceasta toamna bani de la Fondul Proprietatea, in cazul in care opteaza pentru lichiditati, in locul actiunilor. Limita despagubirilor in acest caz va fi de 500.000 de lei, suma ce va fi achitata in maximum doi ani. In acelasi timp, primele actiuni la Transelectrica ar putea fi acordate chiar de saptamana viitoare.

"Legislatia privind Fondul Proprietatea este in linii mari finalizata. Am primit avizul de la Ministerul Justitiei si AVAS. Vineri (n.r. - astazi) am putea primi avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. S-ar putea ca luni sa intre in sedinta pregatitoare, iar miercuri in guvern", a declarat, ieri, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

Potrivit acestuia, despagubirile vor fi acordate in maximum doi ani, din dividendele aferente anilor 2005 si 2006. Proiectul de ordonanta privind Fondul Proprietatea prevede un nivel maxim al despagubirilor in bani de 500.000 de lei, platibili in transe anuale de cel mult 100.000 de lei. Optiunea este exclusa in cazul titlurilor de peste 500.000 lei emise pentru mai multi mostenitori. De ieri, Consiliul de Supraveghere al FP are doi noi membri, respectiv Ciprian Badea, director general al Directiei Juridice, si Radu Chiurtu, director adjunct Resurse Umane, ambii din MEF.

Integral in Adevarul