Statul si-a tras partea din nebunia imobiliara

Data publicarii: 25-06-2007 | Imobiliare

O schimbare abila a modului de impozitare a adus statului cistiguri duble din tranzactiile imobiliare, noteaza Cotidianul. Statul a incasat, in primele cinci luni ale anului, 257,59 milioane de lei din impozitele pe vinzarile de case si terenuri ale persoanelor fizice, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut datorita modificarii sistemului de impozitare a tranzactiilor imobiliare, de la 1 ianuarie 2007.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei si Finantelor, bugetul de stat si bugetele locale au incasat 257,59 milioane de lei in 2007 din impozitele pe tranzactiile imobiliare, fata de numai 123,44 milioane de lei, in perioada similara a anului trecut.

Acesta este rezultatul unei schimbari abile a legislatiei fiscale de catre fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu.

El are insa o alta explicatie. "Cred ca introducerea taxarii inverse in constructii a scos la suprafata o buna parte din piata imobiliara. Apoi, foarte multe cladiri se construiesc pe credite bancare. Si atunci, pentru a accesa imprumuturi cit mai mari, constructorii sint nevoiti sa declare valorile reale, care sint apoi impozitate. Si nu trebuie uitat nici boomul imobiliar", a declarat Vladescu.

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: