300 de posturi la ING Bank

Data publicarii: 25-06-2007 | HR/Cariere

Compania face angajari atat pentru agentiile din Bucuresti si din tara, cat si pentru departamentele centrale, noteaza Evenimentul Zilei. In a doua jumatate a acestui an se vor face aproximativ 300 de recrutari, pentru ING Bank si pentru ING Offices (cu statut de franciza). Pentru departamentele centrale este nevoie de oameni in posturi operational-bancare si tehnice (IT), vanzari, marketing si analiza de credit.

O sansa foarte mare o au tinerii, pentru ca la ING exista programul "ING Trainee", care se deruleaza de 10 ani, prin care sunt atrasi absolventi cu potential, carora li se ofera un an de instruire intensa de specialitate.

"Majoritatea tinerilor care au trecut prin acest program se regasesc acum in ING pe pozitii specializate importante ori de management", subliniaza Manuela Dragomir, director de resurse umane al ING Bank Romania.

Bursa la Amsterdam sau Bruxelles

Pentru a aplica la programele "trainee", trebuie sa fii absolvent de facultate (promotia 2007), sa vorbesti fluent engleza, sa dovedesti ca ai avut activitati extracurriculare, iar media anilor de studiu sa fie de cel putin 9.

Aplicarea se face pe site-ul www.ingbank.ro, prin completarea "Application Form" si trimiterea acestuia la e-mail trainees@ingromania.ro sau la ING Bank Romania, Soseaua Kiseleff 11-13, Sector 1, Bucuresti.

Anul acesta vor exista doua astfel de programe. Participantii vor face patru-sase luni de practica, in toate departamentele, dupa care se vor specializa in cadrul unuia singur, vreme de sase luni. Dupa aceea, participantii sunt titularizati pe post.

Pentru fiecare dintre cele doua programe va exista cate un castigator al unei burse - patru saptamani de pregatire la unul dintre sediile regionale ING Amsterdam sau ING Bruxelles.

Doua interviuri si un test

Chiar daca nu esti proaspat absolvent, poti candida pentru un job la ING Bank. Va trebui sa treci insa de un prim interviu, pe care il vei sustine cu un reprezentant al Departamentului de resurse umane, in care iti vor fi evaluate, dincolo de experienta profesionala, competentele necesare ocuparii postului.

Daca reusesti, te asteapta un alt interviu, cu managerul de departament. Pentru posturile tehnice, exista si un test de cunostinte, conceput de specialistii departamentului aferent.

Recrutorii spun ca, daca vrei sa treci de interviuri, este foarte important sa fii tu. "Multi candidati nu realizeaza din start care sunt consecintele incercarilor lor de a parea altceva decat sunt. La interviuri patrundem dincolo de impresia pe care incearca sa o creeze candidatul", mai spune Manuela Dragomir.

Avansare din interior, petreceri si baschet

Daca ai reusit sa intri in companie, ai toate sansele sa evoluezi extrem de rapid, mai ales ca acestea, in proportie de 80a, dupa cum sustine Manuela Dragomir, depind numai de tine. De altfel, la ING, atunci cand se scoate un post la concurs, salariatii sunt primii luati in considerare.

Angajatii cu potential si cu rezultate extraordinare pot ajunge sa lucreze in Olanda (unde se afla sediul central al grupului). Exista si echipe de baschet si fotbal (ING Lions a castigat campionatul interbancar de baschet in 2007 si a fost in primele doua clasate, in ultimii sase ani, la cel de fotbal).

Nici lefurile nu sunt de lepadat, angajatii din domeniul bancar fiind cel mai bine platiti salariati din economie. Salariul mediu net este de 820 de euro.

La capitolul dezavantaje, spun unii angajati, ar putea fi trecute birocratia si lentoarea in procesele decizionale si de comunicare.

Cum aplici pentru un post

> On-line, completand un formular de CV standard, postat pe site-ul www.ingromania.ro

> Prin fax, la 021.222.14.01

> Prin posta, la adresa soseaua Kiseleff, nr. 11-13, Bucuresti, sectorul 1, in atentia Departamentului de resurse umane

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: