Grupul Lar investeste 100 milioane euro in trei proiecte rezidentiale in Capitala

Data publicarii: 25-06-2007 | Imobiliare

Grupul spaniol Lar a planificat investitii de 100 milioane euro in Capitala, urmand ca, in urmatorii trei ani, sa construiasca peste 650 de apartamente in trei proiecte imobiliare, au anuntat luni reprezentantii companiei in cadrul unui seminar organizat de Institutul Spaniol de Comert Exterior.

Grupul Lar va ridica un complex rezidential cu 215 apartamente in zona strazii Viilor, unde compania a achizitionat un teren de 7.600 metri patrati, investitie care se ridica la 30,75 milioane euro. Constructia apartamentelor va fi demarata in trimestrul trei, iar finalizarea proiectului este programata pentru 2009. Suprafata construita se ridica la 22.796 mp.

Compania mai are un proiect pentru constructia a 244 locuinte pe terenul fostei fabrici de Gheata din apropierea Politehnicii. Suprafata construita va fi de 18.000 mp, iar investitia se ridica la 28,5 milioane euro. Lucrarile au ca termen anul 2009-2010.

In prezent, investitorul spaniol deruleaza in Bucuresti, in parteneriat cu Red Management Capital, o alta investitie de 30 milioane euro in construirea ansamblului rezidential Natura Residence, ce va fi situat in nordul Capitalei, in vecinatatea Gradinii Zoologice, pe Aleea Privighetorilor. Potrivit dezvoltatorului, valoarea de vanzare a intregului proiect se va ridica la 38 milioane euro. Grupul spaniol va acoperi 70% din valoarea investitiei, restul de 30% urmand sa fie contributia Red Management Capital.

Grupul Lar este una din cele mai importante companii imobiliare din Spania, fiind axata pe promovarea de investitii si pe managementul bunurilor imobiliare. Grupul Lar are o experienta de 35 de ani in dezvoltarea proiectelor imobiliare rezidentiale, comerciale, de birouri si industriale si este prezent in tari precum Portugalia, Franta, Germania, Ungaria, Polonia, Turcia si Mexic. In 2005, grupul a inregistrat o cifra de afaceri de 370 milioane euro, nivelul investitiilor fiind de 551 milioane euro. Pana in 2010, Lar isi propune sa realizeze 30% din cifra de afaceri din proiectele dezvoltate in afara Spaniei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: