Porsche Leasing lanseaza leasingul auto in franci elvetieni

Data publicarii: 26-06-2007 | Finante-Banci

Porsche Leasing, parte a Grupului Financiar Porsche, anunta lansarea primului leasing auto in franci elvetieni din Romania. Noul produs oferit de Porsche Leasing acopera un segment nou pe piata romaneasca ce ofera in acest moment doar leasing auto in euro sau in moneda nationala, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Acest produs a fost gandit ca o varianta de finantare cat mai economica pentru autovehiculul achizitionat, insemnand o rata lunara cat mai mica. Este avantajos pentru clientii cu venituri in RON datorita stabilitatii ratei de schimb", a declarat Kurt Leitner, CEO al Grupului Financiar Porsche.

Leasingul in CHF se adreseaza clientilor persoane fizice si juridice, atat pentru masini noi, cat si second hand. Contractul de leasing in franci elvetieni poate fi incheiat pe o perioada intre 12 si 72 luni, cu un avans de 15% pana la 50% si valoare reziduala de pana la 20%. Contractul este semnat in CHF, iar platile se vor face in RON, la paritatea EUR/CHF din ziua respectiva.

Porsche Leasing percepe o taxa unica de administrare a contractului, reprezentand 1,9% din valoarea totala a masinii, iar pentru serviciile de logistica se plateste suma de 165 de CHF.

Ca exemplu de calcul orientativ, pentru o masina in valoare de 12.000 EUR, cu avans de 15%, pe o perioada de 72 de luni, rata lunara a leasingului este de 244 CHF (146 EUR). Calculul nu include TVA si asigurarea CASCO. Rata dobanzii este de 6,85% iar DAE este de 7,8%.

Porsche Leasing Romania IFN SA a luat fiinta in 1999, fiind una din cele patru companii ale Grupului Financiar Porsche ce ofera servicii financiare de leasing si logistica pentru automobilele finantate. Marcile finantate de Porsche Leasing sunt comercializate de Porsche Romania prin reteaua nationala de dealeri: Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen si Porsche.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: