Averile milionarilor lumii se cifreaza la 37.000 mld. dolari

Data publicarii: 29-06-2007 | International

Insumate, averile celor mai bogati oameni din lume ating impresionanta cifra de 37.000 miliarde de dolari, iar investitiile pe care le fac vizeaza iahturile, avioanele, masinile de lux si bijuteriile, noteaza Curierul National. Desi specialistii de la Merrill Lynch si Cap Gemini, cei care au realizat acest studiu, nu ofera detalii despre numarul de milionari din fiecare tara, Rusia a inregistrat anul trecut o crestere de peste 15% la capitolul averi.

Tot anul trecut, perioada luata in discutie pentru realizarea studiului, valoarea activelor detinute de cei mai bogati oameni din lume a crescut cu 11,4%, la 37.200 miliarde dolari, dar incetinirea avansului economic mondial ar putea determina temperarea ritmului in anii urmatori.

Potrivit studiului realizat de Merrill Lynch si Cap Gemini, preluat de Reuters si citat de Mediafax, la elaborarea topului -Raport asupra Bogatiei Mondiale - au fost incluse averile persoanelor care detin lichiditati de peste un milion de dolari. Ritmul de crestere este estimat sa incetineasca la 6,8% pana in anul 2011, cand valoarea activelor detinute de cei mai bogati oameni la nivel mondial este prognozata la 51.600 miliarde de dolari. "Avansul mai multor economii internationale este estimat sa incetineasca. Riscurile asociate cresterii preturilor la energie si conflictelor geopolitice reprezinta o amenintare persistenta, adaugand o nota de incertitudine prognozelor noastre actuale", se spune in studiu.

Volatilitatea redusa a pietelor de marfuri si de capital semnalata in anul 2006 a redus atractivitatea unor investitii alternative, precum fondurile de hedging sau fondurile de investitii. Expunerea investitorilor bogati pe segmentul de real estate a crescut la 24% in 2006, comparativ cu 16% in anul precedent, in timp ce expunerea pe instrumente de investitii alternative a scazut de la 20% la 10% in portofoliul investitorilor.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: