Bancnotele euro, lipsite de... caldura umana

Data publicarii: 30-06-2007 | Economie

Bancnotele euro ar trebui sa redea o imagine mai calda a Europei, prezentand imagini ale unor "fiinte vii", mai degraba decat ferestre si porti, a sugerat legislativul comunitar Bancii Centrale Europene, relateaza Bloomberg. "Viitoarea generatie de bancnote ar trebui sa redea imagini ale unor fiinte vii reale, peisaje, personalitati europene. Actualele imagini neutre ofera o imagine destul de rece a uniunii monetare", se arata intr-un raport al Comisiei pentru Afaceri Monetare catre Banca Centrala Europeana.

Pe actualele bancnote de euro sunt redate imagini de ferestre, porti sau poduri, reprezentand sapte epoci arhitectonice diferite din istoria Europei, de la stilul clasic, de pe bancnotele de 5 euro, la modernul de pe cele de 500 de euro. "Bancnotelor le lipseste atingerea umana. Le-ar prinde bine cateva fete umane", aprecia si economistul sef pentru Germania al Barclays Capital, Thorsten Polleit.

Bancnotele si monedele euro, introduse in 2002, sunt folosite in mod curent in cele 13 state UE ce fac parte din zona euro. In prezent, se afla in circulatie in intreaga lume 11 miliarde de bancnote euro, valorand 621,2 miliarde de euro.

Cronica Romana

Ultimele stiri pe BankNews.ro: