Romanii isi cauta credite in timpul jobului

Data publicarii: 02-07-2007 | Finante-Banci

Site-urile care ofera informatii referitoare la imprumuturile oferite de banci au cei mai multi vizitatori in perioada in care tot romanu' e la munca. Intre 11.00 si 14.00, cand munca ar trebui sa fie in toi, site-urile care contin informatii despre credite au cei mai multi vizitatori.

Site-urile care ofera informatii despre creditele oferite de banci sunt numai un mijloc de informare. Acestea sunt accesate mai ales de cei care doresc sa compare ofertele de creditare ale mai multor banci. Informatii despre credite pot fi obtinute de pe site-ul bancilor sau de la call-center-ele acestora. Un studiu mai vechi arata insa ca majoritatea romanilor prefera sa obtina informatiile despre creditele pe care vor sa le ia direct de la ghiseul bancii.

Cei care doresc sa obtina informatii despre imprumuturile bancare pot apela insa si la brokerii de credite. Acestia ofera informatii despre creditele oferite de mai multe banci. Serviciile brokerilor se extind insa pana in momentul in care clientul ia imprumutul de care are nevoie.

Putine credite luate prin brokeri

Piata brokerilor de credite se afla in prezent intr-un stadiu incipient. In momentul de fata numai 1%-2% din totalul imprumuturilor sunt contractate prin intermediul brokerilor, afirma Anca Bidian, director general la Gemini Capital Consult.

"In urmatorii ani, ne asteptam ca acest procent sa ajunga la 10%-15% din totalul creditelor acordate de banci", spune Cornel Marian, directorul de investitii al Oresa Ventures, fondul care a investit 3 milioane de euro in firma de brokeraj bancar romaneasca Gemini Capital Consult, care controleaza circa 90% din piata de profil din Romania.

Gemini a intermediat pana in prezent credite in valoare de 145 milioane euro. In acest an, compania de brokeraj vrea sa intermedieze credite de cel putin 130 milioane euro.

Si brokerii abia intrati pe piata observa o crestere a numarului de clienti. "Deocamdata piata celor care apeleaza la serviciile brokerilor de credite este foarte mica. Din ce observam, piata este in continua crestere si este una semnificativa", afirma directorul general al Ario, firma de brokeraj care si-a inceput activitatea in martie, in Cluj-Napoca.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: