Romanii incep sa migreze pentru slujbe mai bune

Data publicarii: 02-07-2007 | HR/Cariere

Specialistii in resurse umane spun ca tot mai multe persoane, in special din zonele cu somaj ridicat, sunt dispuse sa se mute intr-un alt oras pentru a-si gasi un job mai avantajos, noteaza Adevarul.

Prejudecata ca romanul nu prea isi paraseste localitatea de domiciliu pentru a-si cauta un loc de munca mai bun incepe sa dispara. Tot mai multe persoane sunt dispuse sa renunte la un domiciliu stabil pentru a se angaja in conditii mai profitabile. Ca urmare, si companiile de resurse umane si-au orientat campaniile de recrutare in judetele cu multi someri.

Compania de recrutare Lugera&Makler cauta operatori de linie de productie pentru o fabrica de componente auto din Arad. Firma cauta muncitori in judetele cu o rata mare a somajului din Valea Jiului, Resita, Caransebes, Hunedoara, Alba si Brasov.

Angajatorul ofera contracte pe perioada nedeterminata, cazare, trei mese pe zi si asigura cheltuielile de deplasare. "Am avut si oameni din Moldova, care au fost interesati sa munceasca la Arad", spune Cristina Savuica, manager al companiei de recrutare Lugera&Makler, implicata in procesul de atragere a fortei de munca.

Primii vizati de campania de recrutare sunt adultii care nu au un loc de munca, indiferent de varsta. Oferta este insa si pentru studentii care vor sa castige pe timpul verii. "Anul trecut, in Timisoara, am avut studenti care s-au angajat pe perioada verii si apoi au ramas, lucrand in schimbul trei pentru a-si putea continua si studiile", spune Savuica. Interesati de oferta mai sunt si cei care au deja un job, dar care au un salariu foarte mic sau nu lucreaza cu carte de munca.

Potrivit managerului, in campania de recrutare, consultantii au intalnit situatii in care pentru un program de opt ore, ca vanzator in magazin, angajatul primeste un salariu lunar de 150 de lei. Managerul nu a dorit sa divulge salariile oferite de angajator, dar considera ca oferta este una avantajoasa, deoarece veniturile obtinute pot fi economisite, salariatul avand acoperite toate cheltuielile de cazare si masa. Florin Godean, manager zonal al companiei de recrutare Adecco, implicata si ea in acest proiect de relocare precum si in altele similare, subliniaza faptul ca salariul oferit nu este cel minim pe economie, ci se situeaza la nivelul pietei locale a muncii.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: