OTP Group intra pe piata de leasing din Romania

Data publicarii: 02-07-2007 | Finante-Banci

OTP Leasing Romania IFN SA este in faza finala de pregatire a operatiunilor de intrare pe piata autohtona de profil, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Cu sediul central in Bucuresti, in B-dul Nicolae Caramfil nr. 81, Sector 1, OTP Leasing Romania va oferi o gama variata de produse: leasing auto, de echipamente si imobiliar.

"Obiectivul nostru este acela de a deveni unul dintre primii 10 jucatorii din piata de leasing din Romania, dupa primii 2 ani de activitate. Produsele pe care noi le vom oferi, vor veni in intampinarea nevoilor intregii piete de leasing si se vor remarca prin dobanzi transparente si competitive, aprobare rapida a cererilor de leasing si servicii foarte bune post vanzare. Toate aceste servicii vor fi oferite de o echipa tanara si profesionista, cu experienta in domeniul leasing-ului din Romania", a declarat Mircea Dihel, Director General OTP Leasing Romania. Actionarii majoritari ai OTP Leasing Romania IFN SA  sunt Merkantil Bank Ungaria, parte a Merkantil Group, care detine 70% si OTP Bank Romania SA, care detine 30% din actiuni.

In anul 2006, Merkantil Group a fost liderul pietei maghiare de finantare auto, ca valoare a creditelor si a numarului de contracte. Activitatea principala a Merkantil Group este indreptata catre  finantari auto pentru dealeri auto si cumparatori, finantarea bunurilor de capital, leasing imobiliar, management de flote auto pentru companii, depozite, factoring si management de cont. Merkantil Bank ofera credite in forinti si valute straine pentru persoane fizice, intreprinderi si municipalitati, pentru finantarea achizitionarii de autovehicule noi sau rulate si furnizeaza dealer-ilor auto o gama larga de servicii financiare. In anul financiar 2006, Merkantil Group si subsidiarele sale au incheiat in jur de 50.000 contracte de finantare auto.

Merkantil Group este membru al OTP Group. Cu sediul central in Ungaria, OTP Bank Group opereaza prin subsidiarele sale din Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ukraina, Slovacia, Serbia si Romania, fiind unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est. OTP Bank Group deserveste peste 11 milioane de clienti in 9 tari, prin 1300 de unitati operationale, precum si prin canalele sale electronice.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: