Unii comercianti platesc taxa verde din propriul buzunar

Data publicarii: 03-07-2007 | Afaceri

In goana dupa clienti, unii comercianti prefera sa suporte taxa verde din propriul buzunar. Cu toate ca timbrul verde a fost aplicat de astazi tuturor electronicelor si electrocasnicelor, in unele magazine, preturile acestor produse au ramas neschimbate. "Consumatorul nu va resimti taxa in pret. Preturile vor ramane neschimbate. Costul taxei verzi va fi suportat de firma noastra", spune un director de magazin de electronice si electrocasnice. Oamenii nu se asteapta ca aceasta taxa sa fie prea mare, dar se bucura ca ea va fi suportata de comercianti.

Taxa verde a fost introdusa de producatorii electronicelor, electrocasnicelor si produselor IT&C pentru a putea suporta costurile provocate de colectarea, transportul si reciclarea deseurilor. Cei care au aparatura invechita sau stricata trebuie sa o duca la centrele de colectare special amenjate pentru a nu primi amenda. In Bucuresti exista mai multe astfel de puncte de colectare. Unul dintre el se afla in sectorul 2.

Reprezentantii centrului de colectare spun ca numarul celor care vin sa isi lase aparatura de care nu mai au nevoie creste de la o zi la alta. In luna iunie au venit cu 60% mai multe persoane decat in luna mai.

Realitatea

Ultimele stiri pe BankNews.ro: