Fondurile Raiffeisen Asset Management implinesc un an

Data publicarii: 03-07-2007 | Finante-Banci

Fondurile Raiffeisen au implinit un an de la lansare si s-au impus pe piata printre cele mai atractive fonduri de investitii, iar Raiffeisen Asset Management este cel mai mare administrator de fonduri mutuale din Romania, cu o cota de piata de 15,5% si active de aproximativ 40 mil EUR, conform datelor publicate de UNOPC, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

De la lansare, fondul orientat preponderent spre actiuni, Raiffeisen Prosper, are un randament de 27,9% si a ajuns la active de aproximativ 27 milioane EUR, fiind cel mai mare fond din Romania din aceasta categorie.

Fondul orientat preponderent spre obligatiuni, Raiffeisen Benefit, are un randament de la lansare de 16,2% si a depasit echivalentul a 11 milioane EUR, fiind al patrulea mare fond diversificat.

Raiffeisen Asset Management este prima societate de administrate a investitiilor din Romania care a orientat o parte din investitii catre pietele externe de actiuni, prin intermediul unor fonduri de actiuni pe pietele emergente.

De asemenea, Raiffeisen Asset Management este singura societate de administrare a investitiilor din Romania care a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) documentatia necesara pentru a obtine autorizatia de administrare a fondurilor de pensii facultative, activitate care va incepe in perioada imediat urmatoare.

"Rezultatele obtinute pana acum au confirmat asteptarile noastre, in contextul in care lichiditatea pietei de capital din Romania a crescut, iar randamentele au fost atractive. Pornind de la aceste coordonate vom completa pana la sfarsitul anului gama de produse, tinand seama ca pana acum am oferit clientilor doua produse cu politici de investitii prudente, care si-au asumat riscuri aproximativ la jumatate fata de cele asumate de produse similare de pe pietele din Europa Centrala si de Est", a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: