AOAR a initiat un grup de monitorizare a fondurilor structurale
Data publicarii: 05-07-2007 | AfaceriAsociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a initiat joi un grup format din reprezentantii patronatelor, sindicatelor, mediului de afaceri, bancilor si ONG-urilor pentru a monitoriza modul in care institutiile publice din Romania vor acorda fondurile structurale.
Activitatile monitorizate de grup privesc procesele de aprobare a programelor operationale sectoriale (POS), procesul de selectie a proiectelor, decontarile si incasarile fondurilor europene, precum si organizarea sesiunilor de depunere de proiecte.
Grupul va da publicitatii lunar un raport asupra activitatii ministerelor, autoritatilor administrative si autoritatilor locale. "Grupul isi propune sa prezinte modul in care s-au miscat autoritatile politice", a precizat reprezentantul AOAR, Cristian Parvan.
"Organizatiile din sistemul bancar romanesc au creat deja mecanismele pentru finantare dar se confrunta cu lipsa informatiilor concrete", a declarat presedintele AOAR, Florin Pogonaru. Cand am contactat politicienii in legatura cu fondurile structurale am primit doar raspunsuri vagi si generale. Nimeni nu este in stare sa ne ofere informatii concrete cu privire la termene, responsabilitati si corelarile existente intre institutiile guvernamentale implicate in proiectele fondurilor structurale", a mai spus el.
Vicepresedintele AOAR, Constantin Bostina, considera ca fondurile structurale sunt destinate sa reduca decalajele economice dintre tarile europene, insa "daca Guvernul Romaniei amana acordarea fondurilor atunci va contribui la adancirea diferentelor dintre Romania si celelalte state membre".
Directorul general al Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), Mihaela Ciobotea, a spus ca institutia pe care o reprezinta nu poate definitiva un produs bancar de finantare atat timp cat nu se stie exact care sunt pasii necesari pentru acordarea fondurilor. "Din acest motiv avem resurse blocate", a spus reprezentantul CEC.
"Ne este teama ca banii europeni se vor cheltui in interese personale si nu publice", considera reprezentantul Confederatiei Patronatelor din Industrie (COMPIROM), Dumitru Constantin.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu Deloitte: 2/3 din companii invoca lipsa de experienta a noilor angajati, in timp ce posturile de incepatori sunt preluate de AI
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România